TÜRK İSLAM TARİHİNDE İLKLER.
Blog
İstanbul’un fethi sadece Osmanlı Devleti’nde değil,hem İslam dünyasında hem de Avrupa’da geniş yankılar uyandırmıştır.Tarih boyunca değişik milletlerce defalarca kuşatılan şehri almaya ,Kur’an-ı kerim de işaret buyrulan Belde-i Tayyibe kelimelerinin sırrına ulaşmak ve Peygamberimizin hadis-i şerifine mazhar olmak yirmibir yaşında olan II.Mehmed’e nasip olacaktır. Fatih Sultan Mehmet’e kadar ,Osmanlı Devleti’nin gövdesi Anadolu,kolları Rumeli ve başı Bizansın elindeki İstanbul’da bulunuyordu.
Önceleri piramitlerin Mısırlı köleler tarafından yapıldığı düşünülmekteyken 1990 yılında bir turistin bindiği atın ayağı bir çukura düşer ve bu çukur gizemli bir mahzene açılır. Burası piramit yapımında çalışan işçilerin ustabaşı olan kişinin mezarıdır. Kubbeli mezar olarak da bilinen mekan, duvarları işlemeli ve ihtişamlı bir yapıya sahiptir.
“Piri Reis Haritası’nın Şifresi” kitabının yazarı Metin Soylu, Amerika NASA Uzay Araştırmaları Merkezi, Piri Reis haritasından yola çıkarak tüm dünyadaki koordinatları yeniden hesapladı” dedi. Bir televizyon programına katılan Soylu, “Piri Reis’in haritasını tümevarım metodu ile eski haline getirdim. Bu çalışma sonrasında gördüğüm manzara korkunçtu.
İstanbul, Asya ile Avrupa kıtaları arasında yer alan doğal güzellikleriyle ünlü bir kenttir. Tarihi M.Ö. yedinci yüzyıla kadar uzanır. Şehir, M.Ö. 657 yılında Megaralılar tarafından kurulmuştur. Devletin Byzas adlı komutanının adından dolayı şehre, Byzantion adı verilmişi.
Göktürkler, Türk Tarihinde Türk adını ilk kez devlet unvanı olarak kullanan Türk Devleti olarak karşımıza çıkar. Göktürkler, Türk Dünyasının yeniden doğuşunu ve günümüz Türk Devletlerinin temelini teşkil etmiştir.
Çin‘in kuzeybatısı boyunca uzanan, M.Ö. 300′lerde Çin İmparatorluğu tarafından başta Hun (Türk) akınlarını önlemek amacıyla yapılmaya başlanmış olan Çin Seddi, dünyanın en büyük çaplı savunma tasarılarından biri olarak kabul edilmektedir.